Jak na? - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Jak na?

Tipy a triky, jak renderovat křivky v CINEMĚ 4D

26. března 2014, 16.09 | To že lze v CINEMA 4D renderovat křivky a další elementy pomocí modulu Sketch and Toon je známou skutečností a osobně považuji SaT modul a za jeden z nejlepších (jakkoliv by si zasloužil zrychlit) efektů, který CINEMA 4D nabízí.

 

 

 

19. února 2001, 18.17 | Další možností povrchové úpravy tiskoviny je lakování. Podobně jako u laminace lze požadovat výsledný lesklý nebo matný efekt - a použít lesklý nebo matný lak.

 

 

 

Laminování

19. února 2001, 18.14 | Laminováním rozumíme při výrobě tiskovin pokrytí povrchu tiskoviny polypropylenovou či polyesterovou fólií. Takto upravený povrch má vysokou mechanickou odolnost a stoprocentně odolává vlhkosti (s výjimkou absolutního okraje laminované stránky, kde i při oboustranné laminaci může vlhkost zasáhnout papír).

 

 

 

Výseky - dostupné vylepšení firemních materiálů

19. února 2001, 18.11 | Výseky jsou jedním z oblíbených způsobů závěrečné úpravy tištěných materiálů. V běžné firemní praxi se nejčastěji setkáme s výsekem při zadávání výroby papírových desek s klopami.

 

 

 

Měkké a polotuhé vazby

19. února 2001, 17.57 | Dělení měkkých a polotuhých vazeb

 

 

 

Tuhé knižní vazby

19. února 2001, 17.55 | Tuhé vazby jsou pro velké množství poměrně náročných operací nutných k jejich zhotovení technologicky nejnáročnější ze všech druhů vazeb. Tuhé vazby jsou díky své odolnosti určeny především pro dlouhodobé používání a všude tam, kde se předpokládá větší namáhání vazby a kde se uplatní její elegantní vzhled.

 

 

 

Vazby, jejich přehled a dělení

19. února 2001, 17.52 | Knihařské zpracování se začalo rozvíjet se vznikem prvních tiskovin již ve starém Egyptě, kdy byly pergameny slepovány k sobě a navíjeny do svitků. První knižní vazby bylo použito asi 100 let před naším letopočtem.

 

 

 

Jak se vyrábí stírací losy?

17. února 2001, 18.20 | Asi každý z nás už v ruce držel stírací los. Nemusela to být stomilionová loterie, ale třeba normální reklamní akce nějakého výrobce. Tyto tiskové materiály budou každopádně stále svádět nenechavé podnikavce k různým způsobům, jak jejich provozovatele oklamat.

 

 

 

Popis přípravy dokumentu pro tisk na Indigu

13. února 2001, 18.48 | Digitální tiskové stroje si již získaly věrnou a rozšiřující se obec klientů. Mnohé moderní formy marketingu se bez využití možností digitálního tisku neobejdou, mnozí ale postupně objevují i jeho přínosy pro běžnou komunikaci, ať již k firemním, nebo dokonce k osobním účelům. Příprava dokumentů k tisku na digitálním stroji má ale svá specifika, jejichž respektování ušetří zájemcům o digitální tisk čas i peníze.

 

 

 

Jak připravovat dokumenty pro digitální tisk - několik tipů

13. února 2001, 18.42 | Několik tipů, které byste při přípravě zakázky pro digitální tisk neměly opomenout.

 

 

 

Strana výpisu

1

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: