Filmování téměř beze světla: Canon uvádí kameru ME20F-SH - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Filmování téměř beze světla: Canon uvádí kameru ME20F-SH

Canon ME20F-SH

7. srpna 2015, 08.15 | Canon uvádí profesionální víceúčelovou videokameru ME20F-SH, která dokáže zachytit obraz v plných barvách i při velmi špatném osvětlení.

 

Filmařům tak přináší příležitosti natáčet přirozené záběry bez dodatečného osvětlení a zjednodušuje jim cestu ke skvělým snímkům. Nová kamera se může pochlubit bezkonkurenční maximální citlivosti ISO, která přesahuje hodnotu 4 milióny (+75 dB). Canon kameru ME20F-SH navrhl tak, aby byla co nejmenší a současně nabídla možnost vytvářet vysoce kvalitní profesionální záběry v rozlišení Full HD.

Nová videokamera umožňuje zachytit obraz i v situacích, ve kterých to dosud nebylo možné. Model ME20F-SH je tak ideální pro speciální použití včetně natáčení televizních pořadů z noční divoké přírody, průzkumných výprav do mořských hlubin nebo jeskyní, či k pozorování hvězd. Dokumentaristé a tvůrci přírodopisných filmů určitě ocení kvality ME20F-SH při natáčení timelapse videí, pro které je tato kamera jako stvořená i díky podpoře vzdáleného ovládání a minimálním nárokům na obsluhu. Vzhledem k charakteru nové kamery a požadavkům na její použití bude ME20F-SH k dispozici pouze u vybraných partnerů.

 

Prvotřídní „infračervené" vidění 
Nahrávání videa při špatných světelných podmínkách velmi často vyžaduje použití infračerveného osvětlení, tedy techniku, která obvykle umožňuje vytvářet pouze černobílé záběry. Kamera ME20F SH se nicméně může pochlubit působivou citlivostí, která umožňuje nahrávat barevná videa ve Full HD rozlišení s nízkým šumem, a to i při špatném osvětlení a bez nutnosti infračerveného přísvitu.

 

Výjimečně vysoká citlivost 
Canon novou videokameru navrhl pro použití v opravdu velmi špatných světelných podmínkách. ME20F-SH se může pochlubit zcela novým full frame 35 mm snímačem CMOS s rozlišením 2,26 megapixelů a obrazovým procesorem DIGIC DV4. Pixely i obvod pro čtení dat snímače využívají proprietární technologie společnosti Canon, které stojí za snížením šumu i mimořádně vysokou citlivostí. Uživatelé tak mohou zachytit objekty i při osvětlení menším než 0,0005 lux. Podobně jako v případě filmových kamer řady EOS obsahuje i ME20F-SH korekci Canon Log a funkci Wide DR pro široký dynamický rozsah (800 %), které zajišťují skvělé výsledky v širokém spektru světelných podmínek i bez použití dodatečného osvětlení.

 

Konektivita 
Canon ME20F-SH přináší i několik pokročilých možností z oblasti konektivity včetně připojení k externím zařízením třetích stran za účelem nahrávání nebo vzdáleného prohlížení záznamů. Nová videokamera je navíc kompatibilní s dálkovým ovladačem RC-V100¹ a umožňuje tak plnohodnotné dálkové ovládání.

 

Široká škála obrazových možností 
Nová kamera ME20F-SH využívá bajonet EF s aretací Cinema Lock, který společnost Canon uvedla spolu s filmovou kamerou EOS C500 - uživatelé tak mohou těžit z výhod rozsáhlé řady výměnných objektivů značky Canon². Díky tomu, že kameramani mohou zvolit ideální objektiv na základě svých konkrétních požadavků včetně zohlednění úhlu pohledu a úrovně jasu, podporuje tato víceúčelová kamera mnoho různých způsobů natáčení.

 

Klíčové vlastnosti videokamery ME20F-SH:

  • Skvělý výkon při extrémně špatném osvětlení díky ISO 4 000 000
  • Vysoce kvalitní výstup v rozlišeních Full HD 1080p, 1080i a 720p
  • Flexibilní ovládání s podporou automatických a uživatelských nastavení
  • Kompatibilita s širokou řadou objektivů Canon EF2
  • Možnost vzdáleného ovládání nastavení kamery a vestavěného neutrálního šedého i infračerveného filtru
  • Malé a lehké provedení pro snadnou integraci

 

 

Zdroj: canon.cz

 

 

Zdroj: http://www.canon.cz/about_us/press_centre/press_releases/consumer_news/camcorders/me20f_sh_colour_video.aspx

Tématické zařazení:

 » Články  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: