Dva čeští fotografové se probojovali do finále Sony World Photography Awards 2015 – největší fotografické soutěže světa - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Dva čeští fotografové se probojovali do finále Sony World Photography Awards 2015 – největší fotografické soutěže světa

3. března 2015, 08.08 | Do finálového výběru nejlepších snímků profesionální kategorie se z ČR dostali: Eva Skaláková (Krajina) a Zbyněk Hrbata (Cestování)

  • SWPA je největší fotografická soutěž světa - kategorie pro profesionální fotografy (Professional), otevřené kategorie (Open) a kategorie pro mladé fotografy (Youth)
  • Rekordní počet přihlášených snímků: 173 444 zcelkem 171 zemí - oproti roku 2014 nárůst o 24 %
  • Finálové snímky budou vystaveny vgalerii Somerset House vLondýně od 24. dubna do 10. května 2015
  • Jména vítězů budou oznámena 23. dubna 2015
  • Londýn, 24. února: Sony World Photography Awards 2015, největší fotografická soutěž světa, dnes zveřejnila jména finalistů vkategoriích pro profesionální fotografy (Professional), otevřených kategoriích (Open) a pro mladé fotografy (Youth). Vletošním roce bylo přihlášeno rekordní množství fotografických prací. VČR bylo přihlášeno celkem 929 prací: 288 v otevřené kategorii, 626 vkategorii pro profesionální fotografy a 15 prací vkategorii pro mladé fotografy. Mezi finalisty se probojovali i dva čeští fotografové:

 

  • Zbyněk Hrbata, Profesionální kategorie - Cestování - fotografie byly pořízeny na cestách po kráse Myanmaru (Barmy) - vynikají svoji pestrobarevností, představují zemi v její celé kráse i s jejími obyvateli
  • Eva Skaláková, Profesionální kategorie - Krajina - fotografie byly vybrány díky své ohromující kombinaci černobílých snímků, které zobrazují krásu krajiny bez lidského zásahu

Soutěž, která vyhlašuje a odměňuje nejlepší moderní fotografie světa, oproti loňskému roku zaznamenala rekordní počet přihlášených snímků: 173 444 z celkem 171 zemí - oproti roku 2014 jde o nárůst o 24 %.

V profesionálních kategoriích soutěží fotografové o hlavní peněžní cenu ve výši 25 000 USD a prestižní trofej L'Iris d'Or a titul Fotograf roku. Absolutní vítěz a vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlášení na galavečeru Sony World Photography Awards 2015, který proběhne 23. dubna. Absolutní vítěz otevřené kategorie získá peněžní odměnu 5 000 USD a všichni vítězové získají nejnovější fotografickou techniku a vybavení od Sony.

Vítězné a finálové snímky budou vystaveny v galerii Somerset House v Londýně od 24. dubna do 10. května 2015 a budou zařazeny do reprezentativní publikace Sony World Photography Awards.  Na výstavě bude možné vidět i snímky, filmy a knihy Elliota Erwitta, který v rámci letošního ročníku SWPA obdrží cenu za Mimořádný přínos fotografii.

 

Českými finalisty jsou:

  • Zbyněk Hrbata - v letech 2010 - 2013 žil v Dublinu, kde působil jako retušér starých fotografií. V roce 2014 se přesunul do Prahy a společně s Emou Vlčkovou založili Studio Fotorevival, které se specializuje na restaurování starých fotografií.

 

  • Eva Skaláková - studentka Opavské univerzity, která se věnuje fotografii a svoji práci vystavuje již od roku 2010

 

 

Eva Skaláková

Zbyněk Hrbata

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: