Digitální jednooké zrcadlovky Nikon D5 a D500 získaly cenu Red Dot Award: Product Design 2016 - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Digitální jednooké zrcadlovky Nikon D5 a D500 získaly cenu Red Dot Award: Product Design 2016

16. května 2016, 08.51 | Nikon s potěšením oznamuje ocenění dvou digitálních jednookých zrcadlovek Nikon, D5 a D500, cenou Red Dot Award: Product Design 2016 sponzorovanou

německým designérským centrem Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

 

Cena Red Dot Award: Product Design je ocenění světové třídy, které je udělováno výrobkům uvedeným v posledních dvou letech, které se vyznačují výjimečností celkem devíti sledovaných parametrů, mezi které patří inovativnost, funkčnost, ergonomie, ekologie a odolnost.

 

V roce 2016 se cena Red Dot Award: Product Design uděluje již po 61. Vítězné výrobky vybrané z přibližně 5 200 produktů z 57 zemí celého světa si budete moci prohlédnout na speciální výstavě, která se bude konat od 5. do 31. července 2016 v Red Dot Design Museum v německém Essenu.

 

Další informace o oceněních Red Dot Design Award naleznete na webu Red Dot Online.

Red Dot Online (http://en.red-dot.org/)

 

Stručné představení fotoaparátu D5 (v prodeji od března 2016)

D5 je nejnovější vlajková digitální jednooká zrcadlovka společnosti Nikon. Nabízí špičkový výkon od znatelně vylepšené schopnosti sledovat pohyblivé objekty, přes lepší kvalitu obrazu při vysokých citlivostech ISO, až po možnost reagovat na širokou škálu scén a objektů. Je vybavena 153bodovým automatickým zaostřováním nové generace a nabízí vysokorychlostní (přibližně 12 obr./s*1) sériové snímání (s automatickým zaostřováním a řízením expozice). Dokáže tak s větší jistotou zachytit fotografovaný objekt za nejrůznějších podmínek. Nový snímač CMOS formátu FX společnosti Nikon a nový systém zpracování obrazu EXPEED 5 dále umožňují podporu pro nejvyšší standardní citlivost v historii společnosti Nikon, ISO 102400, a také špičkový výkon s vysokou citlivostí nejen při pořizování statických snímků, ale i při záznamu nově podporovaných videosekvencí 4K UHD (3840 × 2160).

*1 Při času závěrky 1/250 s nebo kratším ve snímacím režimu CH.


Stručné představení fotoaparátu D500 (v prodeji od konce dubna 2016)

D500 je nová vlajková digitální jednooká zrcadlovka formátu DX společnosti Nikon. Je vybavena stejným 153bodovým automatickým zaostřováním jako D5 a podporuje jisté zachycení zamýšleného objektu s vysokorychlostním (přibližně 10 obr./s*1) sériovým snímáním. Zavedení nového systému zpracování obrazu EXPEED 5 a nového snímače CMOS formátu DX společnosti Nikon zajišťuje špičkovou kvalitu obrazu při široké škále standardních citlivostí, od ISO 100 po 51200, při pořizování statických snímků i záznamu videosekvencí. Fotoaparát dále vychází vstříc potřebám profesionálů s podporou pro záznam videosekvencí 4K UHD (3840 × 2160) a také s aplikací SnapBridge, která umožňuje snadno připojit fotoaparát k chytrému zařízení*2.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*1 Při času závěrky 1/250 s nebo kratším v režimu automatického zaostřování AF-C s fotoaparátem napájeným baterií EN-EL15 a všemi ostatními nastaveními na výchozích hodnotách.

*2 Chytré telefony a tablety se systémem iOS nebo AndroidTM.

 

 

Nikon D5

Nikon D500

Tématické zařazení:

 » Články  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

,

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: