David Turecký - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

David Turecký

David Turecký

2. června 2016, 10.34 | Nenechte si ujít výstavu Davida Tureckého, jednoho z předních českých portrétních fotografů, který bude

od 31. května vystavovat svoje polaroidové snímky v galerii Polagraph. Při své práci se David setkává s mnoha zajímavými lidmi, ať už na poli českém, tak při mnoha foceních v zahraničí. Fotografuje pro přední české magazíny a časopisy, a proto na Davidových snímcích uvidíte známé osobnosti z mnoha oblastí, ať už kultury a umění, byznysu, vědy či politiky. Každá fotografie existuje v jediném exempláři a je doplněna podpisem portrétované osobnosti.

 

Právě tak vznikl nápad zachytit při jeho profesním focení i daný okamžik, kdy měl možnost se s těmito lidmi osobně setkat a fotografovat je, v mnoha případech jako dosud jediný český fotograf. „Dlouho jsem přemýšlel jakým způsobem zachytit tento okamžik a právě forma polaroidových snímků mi přišla vůči mé práci jako ojedinělá a něčím výjimečná. V instantní fotografii nehledám umění, ale spíše cestu, jak vystihnout vzpomínku na okamžik s danou osobností, což jsem se snažil podtrhnout signováním," vysvětluje autor.

 

V tomto pop-artovém projektu David shledává jistý časosběr, ve kterém by rád pokračoval i v budoucnu. „Mým záměrem je vytvořit polaroidovou sbírku autorských fotografií, která bude díky tomu, koho jsem na nich zachytil a zároveň se mi na ně podepsali, zajímavou výpovědí o dnešní době," doplňuje.

 

Výstava se koná od 31.5. do 1.9.2016  v Galerii Polagraph, Husinecká 14, Praha 3.

 

Zdroj: GoOut /goout.cz/

 

 

Zdroj: https://goout.cz/cs/vystavy/david-turecky/siljb/#"T":"31.5.2016_10:00"

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: