Canon - výkon digitální zrcadlovky v malém - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Canon - výkon digitální zrcadlovky v malém

EOS M10

29. října 2015, 08.17 | Canon uvádí zbrusu nový kompaktní systémový fotoaparát, který ve velmi malém těle přináší to nejlepší ze světa digitálních zrcadlovek – EOS M10.

Tento nový model je ideální pro dokumentování okolního světa i pro přechod od focení pomocí chytrých telefonů na vyšší úroveň. Nový EOS M10 v sobě spojuje nejpokročilejší obrazový procesor DIGIC 6, snímač s rozlišením 18 miliónů pixelů a automatické zaostřování s technologií Hybrid CMOS AF II - to vše s cílem nabídnout pohotové použití a užasnou kvalitu fotografií i filmů ve Full HD rozlišení.


 

 

 

Společnost Canon dále uvádí i EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM, nový standardní objektiv jak pro fotoaparát EOS M10, tak i pro ostatní modely řady EOS M. Lehký a skladný EF‑M 15‑45 mm f/3,5-6,3 IS STM je objektivem, který stojí za to mít s sebou na všech cestách.

 

Čistota a detaily v každé fotografii 
Nový Canon EOS M10 s obrazovým procesorem DIGIC 6 dokáže získat z každého pixelu více světla. Výsledný obraz se tak může pochlubit nižším šumem a uživatelé mají k dispozici tvůrčí svobodu, díky níž mohou zachytit krásu ve světlech i intriky ve stínech.  Snímač velikosti APS-C s rozlišením 18 miliónů pixelů umožňuje zachytit opravdu každičký detail. Výsledné fotografie, které mají prostřednictvím objektivu zaznamenat složitost i živost barev snímané scény, tak mohou předvést svoji výjimečnost.  

 

Nový fotoaparát je ideální pro zachycení rychlých a spontánních okamžiků, ať již jde o akce během dovolené nebo o děti v pohybu. Díky automatickému zaostřování s technologií Hybrid CMOS AF II a se 49 AF body může Canon EOS M10 přesně zaostřit prakticky okamžitě. A natáčení filmů v režimu průběžného zaostřování tak vedle větší svobody pro kompozici zajišťuje i to, že v záběru nebude chybět nic podstatného. Navíc při použití kompatibilních objektivů včetně EF‑M 15-45mm f/3,5-6,3 IS STM mohou uživatelé využívat dynamickou stabilizaci obrazu, která eliminuje důsledky chvění fotoaparátu při natáčení v pohybu. 

 

Intuitivní design a přizpůsobitelné ovládání 
Canon EOS M10 umožňuje používání stylem, který vychází z ovládání digitálních zrcadlovek systému EOS. Díky minimalistickému stylu ovládání, dotykovému displeji LCD s úhlopříčkou 7,5 cm (3,0 palce) a uživatelsky definovaným nabídkám mohou uživatelé fotoaparát přizpůsobit přesně svým konkrétním požadavkům. K dispozici je i kreativní asistent, režim Creative Assist, který méně zkušeným uživatelům zjednodušuje ovládání nejdůležitějších fotografických nastavení. Kreativní asistent zobrazuje popis nejčastěji měněných nastavení v individuálně vybraném jazyce - vysvětlení tak může pochopit opravdu každý. Pokročilí uživatelé, kteří vyžadují větší míru kontroly, ocení ergonomicky umístěný přední volič. Tento prvek umožňuje rychlý přístup k pokročilým nastavením, včetně ovládání clony a rychlosti závěrky.

 

Dotykový displej umožňuje vyklopení v rozsahu až 180 stupňů a pro všechny zájemce o skutečně kreativní tvorbu představuje jistotu, že již nikdy nepřijdou o záběry z obtížných úhlů nebo z blízkosti země. Nový EOS M10 navíc při dosažení maximálního úhlu automaticky spustí režim Self Portrait, který umožňuje pořizovat vysoce kvalitní selfie snímky.

 

Sdílení a ukládání snímků z připojené kamery 
Díky vestavěné Wi-Fi konektivitě je v případě EOS M10 naprosto bezproblémový i přenos a ukládání fotografií a filmů do cloudu (včetně služby irista), a to přímo z fotoaparátu. Nový model podporuje i dynamickou komunikaci na krátkou vzdálenost NFC, která umožňuje například snadné propojení fotoaparátu s chytrým telefonem. Uživatelé tak mohou začít své snímky přenášet a ukládat do telefonu prakticky ihned po vzájemném dotyku obou zařízení. K dispozici je i aplikace EOS Canon Camera Connect, která uživatelům přináší výhody bezdrátového dálkového fotografování s plně ručním ovládáním.

 

Objektiv, který stojí za to mít neustále u sebe - EF-M 15-45 mm f/3,5-6,3 IS STM 
Perfektním společníkem EOS M10 je objektiv EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM, který je tak lehký (váží pouhých 130 gramů), že si ho mohou fotografové vzít naprosto kamkoli.  Bez ohledu na to, zda má jít o detailní portrét nebo snímek rozlehlé krajiny, rozsah ohniskových vzdáleností 24 až 72 mm (ekvivalentní pro 35 mm film) umožňuje pořídit bez výměny objektivu obrovskou škálu snímků. S cílem zajistit opravdu mimořádnou čistotu i míru podrobnosti každého snímku vybavil Canon objektiv EF‑M 15‑45 mm f/3,5-6,3 IS STM třemi asférickými členy, díky kterým již nejsou při snímání pomocí menších zařízení nutné kompromisy v kvalitě. Součástí objektivu je i 3,5krokový optický stabilizátor obrazu, který snižuje negativní vliv chvění při fotografování a zvyšuje obrazovou kvalitu výsledných snímků. Nový objektiv potěší i začínající filmaře - využívá technologii motoru STM, díky které je zaostřování během natáčení filmů plynulé a téměř neslyšitelné.

 

Klíčové výhody fotoaparátu EOS M10:

  • Kompaktní systémový fotoaparát s výkonem digitální zrcadlovky
  • Krásně jednoduché a kreativní ovládání
  • Bezdrátové připojení, fotografování i sdílení
  • Podpora růstu tvůrčích schopností a zkušeností
  • Natáčení filmů je stejně jednoduché jako focení

Klíčové výhody objektivu EF-M 15-45 mm f/3,5-6,3 IS STM:

  • Univerzálnost ideální pro uživatele EOS M
  • Snadné nošení díky lehkému, kompaktnímu a stylovému designu
  • Snadnější natáčení plynulých a neroztřesených filmů
  • Perfektně ostré snímky díky optickému stabilizátoru obrazu
  • Rychlé automatické zaostřování pro zachycení spontánních okamžiků

 

Zdroj: canon.cz/

 

 

Zdroj: http://www.canon.cz/about_us/press_centre/press_releases/consumer_news/cameras_accessories/dslr_small_package.aspx

EF-M 15-45mm f 3.5-6.3 IS STM

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: