Canon sponzoruje festival fotožurnalistiky VISA pour l’Image 2015 - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Canon sponzoruje festival fotožurnalistiky VISA pour l’Image 2015

VISA pour l’Image 2015

2. září 2015, 14.46 | Canon zveřejnil své aktivity pro letošní ročník mezinárodního festivalu fotožurnalistů Visa pour l’Image 2015, který proběhne ve francouzském Perpignanu.

Canon je partnerem Visa pour l'Image již po šestadvacáté a letos si na sedm festivalových dní připravil řadu inspirativních a interaktivních akcí, které podporují to nejlepší ze světa žurnalistické fotografie a odráží vášeň značky Canon pro působivé snímky.


Zážitková zóna Canon 

Vůbec poprvé zpřístupní Canon široké veřejnosti svoji zážitkovou zónu umístěnou v kongresovém centru Palais des Congrès. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet nejnovější produkty a řešení značky Canon z mnoha oblastí - od fotografování až po tisk. Akreditovaní fotografové mohou využít nabídku na posouzení svého portfolia, které ve dnech 4. a 5. září 2015 provede zdarma Anthony Holland Parkin, kreativní ředitel společnosti Getty Images. Nebo mohou navštívit servisní středisko, které vyčistí a přezkouší jejich vybavení a opraví drobné závady - opět zcela zdarma.

 

Kreativní inspirace 
Veřejnost může navštívit zážitkový autobus značky Canon, který bude mít zastávku poblíž kláštera Couvent des Minimes. Návštěvníci tak budou mít možnost pohovořit s odborníky společnosti Canon a získat celou řadu důležitých rad - od toho, jak pořídit lepší prázdninové fotografie z cest za dobrodružstvím, až po to, jak vytvořit naprosto perfektní fotografie svých dětí.

Společnost Canon bude v rámci festivalu propagovat i své partnerství se Světovým pohárem v ragby a pro návštěvníky připravil malé překvapení. Každý zájemce bude mít možnost vyfotografovat se s hráči místního slavného ragbyového klubu Union Sportive des Arlequins Perpignanais. Účastníky ale čekají i další zážitkové aktivity s ragbyovou tématikou a z nejlepších fotografií organizátoři vylosují tři snímky, jejichž autoři získají vstupenky právě na Světový pohár v ragby.

 

Oslava síly obrazu 
Canon na festivalu Visa pour l'image 2015 sponzoruje dvě expozice. První představí fotografie z Demokratické republiky Kongo, které spolu s držitelkou loňského ocenění Female Photojournalist of the Year Viviane Dallesovou pořídil ambasador společnosti Canon Pascal Maître. Druhá expozice, která vznikla za spolupráce s fotobankou Getty Images, představí u příležitosti 10. výročí ikonické modelové série digitálních zrcadlovek EOS 5D díla mezinárodně uznávaných fotografů. Všechny úchvatné fotografie organizátoři vytiskli na profesionální velkoformátové tiskárně CanonimagePROGRAF iPF9100.

 

Ocenění Female Photojournalist of the Year 
Součástí festivalu Visa pour l'Image 2015 bude slavnostní vyhlášení ocenění Female Photojournalist of the Year, které společnost Canon nepřetržitě sponzoruje již 15 let. Letošní titul fotožurnalistky roku patří Anastasii Ruděnkovové za její projekt zaměřený na duševní choroby v Rusku. S oceněním souvisí i grant na podporu dalších aktivit vítězky, který Ruděnkovová převezme na slavnostním ceremoniálu 5. září 2015. Porota všechny soutěžící posuzovala jak podle dosavadní práce, tak i podle plánů na další projekty. V rámci festivalu bude navíc vystavovat své fotografie z tematického projektu o nezletilých matkách v severní Francii i fotožurnalistka roku 2014, Viviane Dallesová.

 

Síť Canon Professional Network 
Přímo z místa konání bude od 31. srpna do 5. září 2015 o dění na festivalu Visa pour l'Image 2015 informovat síť Canon Professional Network (CPN). Příběhy, rozhovory a fotografie i mnoho dalších informací o festivalu budou mít všichni příznivci fotografie k dispozici na http://cpn.canon-europe.com/

 

Zdroj: canon.cz

 

Zdroj: http://www.canon.cz/about_us/press_centre/press_releases/consumer_news/news/visa_pour_image_2015.aspx

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: