Canon představuje XC10 – průlomovou kompaktní videokameru se 4K rozlišením kombinovanou s fotoaparátem - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Canon představuje XC10 – průlomovou kompaktní videokameru se 4K rozlišením kombinovanou s fotoaparátem

Canon XC10

9. dubna 2015, 08.32 | Společnost Canon dnes uvedla model XC10 – novou kompaktní lehkou videokameru kombinovanou s digitálním fotoaparátem. Začínajícím i vášnivým filmařům přináší tato novinka profesionální kvalitu 4K rozlišení i mnoho vlastností filmové řady Cinema EOS.

 Videokamera XC10 se tak může pochlubit opravdu mimořádnou univerzálností a představuje malé samostatné řešení pro tvůrce nezávislých filmů. Navíc může být i perfektní podpůrnou kamerou v případě rozsáhlejších produkcí.

 

Zpřístupnění 4K rozlišení vášnivým kameramanům 

Nový přírůstek do produktové řady videokamer značky Canon v sobě spojuje vynikající kvalitu obrazu, která je typická pro velké kamery, s flexibilitou a snadným používáním tradičních kompaktních videokamer. Výstupy z modelu XC10 jsou tak vždy naprosto úžasné. Pokročilá technologie zpracování obrazu využívá kombinaci speciálního snímače CMOS o velikosti 1 palce a nového obrazového procesoru Canon DIGIC DV5. Díky těmto vlastnostem přináší nová videokamera nadějným filmařům i zkušeným profesionálům perfektní rychlost a kvalitu, kterou potřebují pro natáčení filmů ve 4K rozlišení - navíc v široké škále variabilních přenosových rychlostí.

 

Canon XC10 umožňuje snadnou integraci s profesionálními workflow i s kamerami z filmové řady Cinema EOS. V případě standardu UHDTV se 4K rozlišením (3 840 x 2 160 pixelů) umožňuje nová videokamera nahrávat na interní paměťovou kartu CFast 2.0 rychlostí až 305 Mb/s, v případě Full HD rozlišení (1 920 x 1 080 pixelů) na SD kartu rychlostí až 50 Mb/s. Model XC10 podporuje i profesionální standard barevného vzorkování 4:2:2 pro vysoké rozlišení.

 

Model XC10 se může pochlubit živými barvami, které jsou typické pro filmové kamery řady Cinema EOS, vysokou maximální hodnotou citlivosti ISO 20 000 pro vynikající výsledky při špatných světelných podmínkách a širokým dynamickým rozsahem 15 EV, který přináší prokreslené detaily ve stínech i v oblastech s vysokými úrovněmi jasu.

 

Speciální objektiv s 10násobným zoomem a špičkovou technologií stabilizace obrazu přináší kameramanům dostatečnou svobodu pro zachycení pestré škály scén ve 4K kvalitě. Díky univerzálnímu rozsahu ohniskových vzdáleností 27,3 až 273 mm (ekvivalent ohniskové vzdálenosti pro 35 mm v režimu natáčení filmů) mohou uživatelé snadno přecházet mezi natáčením rozsáhlých scén a detailních záběrů s jedním jediným objektivem. Profesionálové a vášniví fotografové mohou stejně jednoduše přecházet i mezi natáčením filmů a pořizováním fotografií v rozlišení 12 miliónů pixelů (statický snímek ze 4K videozáznamu má rozlišení 8,29 megapixelů).

 

Nekompromisní design optimalizovaný pro snadné natáčení 
Díky svému tělu, jehož používání je naprosto intuitivní, posouvá Canon XC10 hranice možností pokročilých kompaktních videokamer opět o pořádný kus dál. Uživatelům stačí, aby novou videokameru vzali do ruky a nahmatali otočný grip, který zpřístupňuje veškeré důležité ovládání doslova na dosah prstů. Ovládací prvky, jako například zaostřovací kroužek nebo manuální nastavení zoomu, podporují různé styly natáčení. Videokamera využívá otočný dotykový LCD displej s úhlopříčkou 7,66 cm, který nabízí stoprocentní pokrytí a umožňuje přímý přístup k jednotlivým nabídkám prostřednictvím snadno nastavitelných navigačních tlačítek. Součástí je rovněž optický hledáček s lupou, který pasuje přesně na LCD displej a uživatelům nabízí tradičnější filmařské zážitky.

 

Podpora kreativity v pokročilých workflow 
Součástí Canon XC10 jsou standardní profesionální kodeky i nahrávací režimy, díky kterým mohou profesionální kameramani integrovat tento nový model se svým současným produkčním vybavením i workflow. Nový kodek Canon XF-AVC H.264 podporuje natáčení v kvalitě rozlišení 4K i Full HD a umožňuje tak snadné využití standardních systémů nelineární editace. Technologie gama korekce Canon Log Gama poskytuje maximální svobodu v oblasti postprodukčních úprav a přináší kvalitu, která je plně srovnatelná s výstupy z filmových kamer řady Cinema EOS. Kameramani mohou navíc veškerý záznam pořizovat ve 4K rozlišení a převod do Full HD rozlišení provést až později - autorům tak nová kamera přináší vyšší flexibilitu při editaci i možnost vytvářet kvalitnější finální výstupy.

 

Uživatelé mohou vybírat mezi režimy pro záznam rychlého nebo pomalého pohybu včetně až 1 200násobného zrychlení ve 4K a Full HD rozlišeních nebo zpomalení až na 1/4 rychlosti v HD rozlišení. K dispozici je i intervalový záznam, který otevírá další tvůrčí možnosti.

Videokamera XC10 je kompatibilní s technologií Wi-Fi, díky které umožňuje vzdálené ovládání nejdůležitějších funkcí z webového prohlížeče, chytrého telefonu nebo tabletu. Nový model se tak může oprávněně stát základním prvkem výbavy kameramanů, kteří využívají filmovou řadu Cinema EOS.

 

Klíčové výhody videokamery XC10:

  • Ohromující 4K videa a 12 megapixelové snímky z jednoho kompaktního zařízení
  • Soubory ve formátu XF-AVC s vysokým datovým tokem, které jsou ideální pro postprodukční úpravy
  • Bezproblémová integrace s profesionálními workflow
  • Kreativita díky záznamu rychlého a pomalého pohybu
  • Zabudovaná Wi-Fi pro snadné ovládání z webového prohlížeče a z chytrých zařízení

 

Zdroj: canon.cz

 

 

Zdroj: http://www.canon.cz/about_us/press_centre/press_releases/consumer_news/digital_cinema/xc10_promotion.aspx

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: