Canon 12x36 IS III a 10x30 IS II – čerstvá posila produktové řady dalekohledů - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Canon 12x36 IS III a 10x30 IS II – čerstvá posila produktové řady dalekohledů

12x36 IS III

2. června 2015, 02.14 | Canon rozšiřuje svoji produktovou řadu dalekohledů o dva nové výkonné modely – 12x36 IS III a 10x30 IS II. Nové dalekohledy s velkým zvětšením nabízí 12násobné, respektive 10násobné přiblížení a spojují v sobě špičkovou kvalitu značky Canon v oblasti optiky a inovativní technologii stabilizace obrazu.

 

Oba modely jsou ideální pro kohokoli, kdo při pozorování vzdálených objektů vyžaduje neroztřesený obraz ve špičkové kvalitě. Dalekohledy přináší výjimečnou kvalitu a definují v této kategorii zařízení nový výkonnostní standard, ať už si je vezmete na safari, letecký den nebo s nimi budete prozkoumávat okolní krajinu.

 

Přiblížení dálek 
Vysoce kvalitní zážitek ze sledování zajišťuje kombinace hranolové optiky Canon Porro II a povrchová úprava čoček Super Spectra. Oba modely využívají čočky typu Field Flattener, které zajišťují vynikající rozlišení i ostrost a mimořádně nízké zkreslení v celém zorném poli. Uživatelé tak mohou sledované objekty pozorovat v perfektně ostrých detailech naprosto kdekoli. Povrchová úprava čoček Super Spectra, kterou společnost Canon využívá i u svých objektivů řady EF, zajišťuje prvotřídní reprodukci barev a navíc eliminuje viditelné záblesky a stíny.

Model 10x30 IS II se může pochlubit 10násobným zvětšením a průměrem objektivu 30 mm. Dalekohled 12x36 IS IIIumožňuje ještě větší přiblížení sledovaného objektu, a to díky 12násobnému zvětšení a průměru objektivu 36 mm. Oba nové dalekohledy tak zajišťují velmi kvalitní a živý obraz plný detailů.

 

Jasný pohled na svět díky optickému stabilizátoru obrazu 
Dalekohledy značky Canon využívají aktivní optický stabilizátor obrazu, díky kterému je pohled stabilní a naprosto jasný při chůzi, při letu horkovzdušným balónem i během kodrcavé jízdy na korbě terénního vozu při návštěvě safari. Součástí konstrukce jsou pohyblivé hranoly, které snižují vliv chvění rukou a umožňují ustálit obraz sledovaného objektu. Technologie Vari-Angle Prism (VAP) navíc minimalizuje namáhání očí a dalekohledy jsou tak skvělé pro sledování dlouhých sportovních událostí, kdy diváci nechtějí přijít o žádný důležitý okamžik. Zapnutí stabilizátoru je velmi rychlé a jednoduché - stačí stisknout jedno tlačítko. S dalekohledy značky Canon můžete rovněž bez problémů zkoumat divokou přírodu a pozorovat létající ptáky.

 

Vyvážený a pohodlný design 

Dalekohledy se mohou pochlubit lehkým designem, příjemnou ergonomií a odolností - to vše v kompaktním provedení, díky kterému se bez problémů vejdou do každé tašky. Nové modely váží pouhých 660, respektive 600 gramů a velmi snadno se drží. Dalekohledy Canon 12x36 IS III i 10x30 IS II jsou ideální pro každé dobrodružství v jakémkoli prostředí. Vysoké pohodlí včetně snadného přizpůsobení individuálním parametrům zraku zajišťuje pružná silikonová očnice. Dalekohledy jsou vhodné i pro uživatele, kteří nosí brýle a vyžadují obraz bez jakéhokoli zkreslení nebo viditelné vinětace. Oba modely disponují rovněž antireflexní povrchovou úpravou, takže pro pozorování ptactva v přírodě jsou díky své nenápadnosti ještě lepší než jejich předchůdci.

 

Spotřeba nových dalekohledů je ve srovnání s předchozími modely výrazně nižší a dvě baterie velikosti AA vystačí přibližně na devět hodin provozu¹.


Produktová řada dalekohledů značky Canon 
Novinky 12x36 IS III a 10x30 IS II, které nahrazují aktuální modely 12x36 IS II a 10x30 IS, staví na špičkových zkušenostech společnosti Canon v oblasti optiky a jsou významnou posilou produktové řady dalekohledů této značky. Canon svoji řadu dalekohledů navrhl pro použití v široké škále aktivit - od pozorování hvězd až po jachting. V současnosti do portfolia dalekohledů značky Canon patří šest modelů, které nabízí 8 až 18násobné zvětšení. Všech šest modelů využívá skvělou technologii optické stabilizace obrazu, povrchovou úpravu čoček Super Spectra a optické členy typu Field Flattener. Některé modely jsou navíc odolné proti nepříznivému počasí i vůči ponoření do vody.

 

Klíčové vlastnosti modelu 12x36 IS III:

  • Výkonný přenositelný dalekohled, který umožňuje 12násobné přiblížení
  • Super stabilní pohled díky výkonnému optickému stabilizátoru obrazu
  • Přesná optika značky Canon zajišťuje vysoké rozlišení a přesné podání barev
  • Skvěle vyvážená pogumovaná konstrukce, díky které je dalekohled odolný a pohodlně se drží
  • Ideální jak pro sledování ptactva a sportu, tak i pro cestování


Klíčové vlastnosti modelu 10x30 IS II:

  • Možnost 10násobného přiblížení vzdálených objektů, a to v jakémkoli prostředí
  • Super stabilní pohled díky výkonnému optickému stabilizátoru obrazu
  • Přesná optika značky Canon zajišťuje vysoké rozlišení a přesné podání barev
  • Skvěle vyvážená pogumovaná konstrukce, díky které je dalekohled odolný a pohodlně se drží
  • Ideální jak pro sledování ptactva a sportu, tak i pro cestování
Zdroj: canon.cz/

 

 

 

Zdroj: http://www.canon.cz/about_us/press_centre/press_releases/consumer_news/binoculars/canon_refreshes_binocular_range.aspx

10x30 IS II

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: