Budoucnost vysílání se značkou Panasonic - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Budoucnost vysílání se značkou Panasonic

Panasonic

5. července 2016, 08.38 | Panasonic se tímto vyjadřuje k usnesení vlády České republiky č.421/2015¹, které se týká změny vysílacích standardů dle Strategie správy rádiového spektra

², čj. Úřadu vlády ČR 610/15, předložené ministrem průmyslu a obchodu a zařazené do programu schůze vlády dne 3. června 2015.

 

Je nutné si uvědomit, že se  standard DVB-T2/HEVC týká pouze pozemního vysílání (DVB-T). Netýká se tedy těch, kdo využívají (či plánují využívat) kabelový či satelitní příjem televizního signálu, případně internetovou službu IPTV. Ve skutečnosti má tedy celá problematika dopad na cca 50% diváků.

 

V tuto chvíli neexistuje platný manuál pro výrobce TV (tzv.D-Book) s přesnou specifikací formátu, ve kterém bude vysílání DVB-T2/HEVC v ČR provozováno. Aktualizovaný D-Book s informacemi ohledně nastavení vysílání DVB-T2/HEVC by měl být schválen v druhé polovině roku 2016. Tímto schválením tak vejde v platnost nový technický standard, který bude pro fungující příjem signálu DVB-T2/HEVC určující. Aktuální (platná) verze D-Booku výrobcům neumožňuje kompatibilitu současně produkovaných TV s formátem vysílání DVB-T2/HEVC garantovat, protože neobsahuje testovanou³ specifikaci DVB-T2/HEVC.

 

Důležitou roli hraje i skutečnost, že současný standard DVB-T se v České republice podle zmíněného vládního prohlášení nemá rušit nejméně do roku 2020. Nová norma DVB-T2 tedy bude fungovat paralelně s DVB-T a všechny televize kompatibilní s DVB-T budou nejméně do roku 2020 terestrické vysílání přijímat standardním způsobem, na jaký jsou diváci zvyklí.

 

Nikdo tedy nebude muset starou televizi vyhazovat.

 

¹ https://apps.odok.cz/attachment/-/down/VPRA9XCCBEAF

² http://www.mpo.cz/dokument159373.html

³ V současné době prochází schvalovacím procesem nová verze D-Booku 4.03.

 

Zdroj: panasonic.com

Zdroj: http://www.panasonic.com/cz/corporate/novinky/articles/budoucnost-vysilani-se-znackou-panasonic.html

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: