BenQ Digital Signage displeje pro komerční prostory - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

BenQ Digital Signage displeje pro komerční prostory

10. prosince 2014, 09.14 | Společnost BenQ, přední světový výrobce digitálních zobrazovacích zařízení, uvádí na trh kompletní řadu produktů Digital Signage, navržených pro široké použití jako informační displeje či video-stěny pro interiéry i venkovní prostory.

 Pět odlišných sérií Digital Signage je koncipováno tak, aby splňovalo velmi variabilní požadavky pro umístění například v obchodních prostorách, ubytovacích a zdravotnických zařízeních, místech veřejné dopravy, podnicích či finančních institucích.

Kompletní nabídka BenQ Digital Signage displejů se skládá z 5 rozdílných produktových sérií (PL, PH, IL, SL a SV), které jsou navrženy pro rozdílné požadavky jak z hlediska umístění, tak i účinnosti v komunikaci se zákazníkem. Dle jejich charakteristických vlastností ji lze rozdělit na:

Displeje s tenkým rámečkem

Série displejů označených PL a PH se vyznačují velmi úzkým, 5,3 mm rámečkem, vhodným pro skládání velkého obrazu z více obrazovek prakticky bez přechodů.  Osazeny 10bitovým PID panelem poskytují životnost 50 000 hodin vhodnou k nepřetržitému provozu 24/7 např. v obchodech, hotelových recepcích či v letištních halách. Důležitou vlastností těchto sérií je také možnost kalibrace barev.

  • PL série (PL460) - nabízí svítivost 450 cd/m2 a přirozený kontrastní poměr 4000:1. Je určena zejména pro vnitřní prostory s běžnou intenzitou osvětlení.
  • PH série (PH460/PH550) - disponuje oproti sérii PL takřka dvojnásobnou svítivostí, 700 cd/m2 v případě modelu PH460 a 800 cd/m2 u modelu PH550. Nabízí kontrastní poměry 4000:1 pro model PH460 a 1400:1 pro model PH550. Je určena pro nasazení ve venkovních prostorách s vysokou mírou okolního světla.

Interaktivní dotykové displeje

Série s označením IL si klade za cíl vysokou možnost interakce se zákazníkem prostřednictvím dotykové obrazovky. Využívá infračervenou (IR) technologii nabízející nejvyšší počet dotykových bodů, které jsou u displejů v oblasti digitální reklamy aktuálně k dispozici. Její pokročilý design odstraňuje většinu „mrtvých zón" a výrazně zvyšuje přesnost dotykového ovládání. S životností 50 000 hodin jsou tyto panely vhodné zejména do podnikových, vzdělávacích nebo informačních center.

  • IL420 - 42" displej s 8bitovým PID panelem a svítivostí 400 cd/m2. Nabízí přirozený kontrast 1000:1, barevný gamut 68 % a odezvu 9 ms.
  • IL460 - vyšší řada interaktivních dotykových displejů s úhlopříčkou 46" a 10bitovým PID panelem. Její barevný gamut je 72 %, kontrastní poměr 4000:1, svítivost 500 cd/m2 a odezva 6,5 ms.

Odolný mainstream

Mainstreamová SL série představuje vysoce odolné displeje s širokou variabilitou užití a životností 50 000 hodin pro trvalý provoz 24/7 jako informační či propagační panely v obchodech, bankách nebo frekventovaných dopravních místech.

  • SL460 - 46palcový 10bitový PID panel s vysokou kvalitou obrazu, kontrastem 4000:1 a svítivostí 500 cd/m2.

Cenově atraktivní pro méně náročné užití

Oproti předchozím je série SV osazena klasickým TV panelem s životností 30 000 hodin. Ocení ji zejména zákazníci z oblasti obchodu za účelem presentace multimediálních informací pro zákazníky.

  • SV500 - 50palcový displej disponuje vysoce kvalitním Full HD obrazem se svítivostí 400 cd/m2 a kontrastním poměrem 3000:1 s možností propojení do video-stěny díky „daisy chain". Umožňuje zavěsit na výšku do módu portrétu a přehrávat obsah přímo z USB.

Charakteristické funkce a vlastnosti

Aby byla u BenQ Digital Signage displejů dosažena vysoká kvalita obrazu, dlouhá životnost a nízké celkové náklady (TCO), disponují celou řadou specifických vlastností, mj.:

  • Ochranou proti vypálení obrazu - PID panely navržené pro digitální reklamu zabraňují efektu vypálení obrazu i v případě delší doby používání.
  • Senzorem okolního osvětlení - každý displej disponuje vlastním senzorem okolního osvětlení a v případě zvýšení či snížení okolního osvětlení sníží/zvýší jas displeje a tím ušetří až 50 % spotřeby energie.
  • Optimalizovaným režimem na výšku - zabraňujícím zkreslení obrazu, které se běžně vyskytuje u komerčních displejů otočených o 180°.

Umístit panely je přitom možné jak samostatně, tak ve vzájemné kombinaci a propojení, k čemuž slouží i řada pokročilých funkcí pro jednoduchou správu, instalaci a užití:  

  • MDA (Multiple Display Administrator) aplikace umožňující spravovat až 98 displejů ze vzdáleného počítače přes sériové rozhraní RS232 nebo neomezený počet displejů přes síťové rozhraní RJ45. S tímto chytrým ovládáním lze vzdáleně měnit obsah, sledovat funkčnost (teplotu, napětí, chyby), ale také nastavit odložené zapínání displejů pro zamezení náhlému vysokému odběru z elektrické sítě.
  • Digitální propojení displejů („Digital daisy chain") pro distribuci stejného obsahu ve vysoké kvalitě až do 16 displejů nebo vytvoření velké video-stěny 4x4 displeje zobrazující jednotný obraz prostřednictvím jednoho portu DVI na řídícím počítači, aniž by bylo potřeba použít rozdělovač signálu nebo DisplayPort.
  • Analogové propojení displejů („Analog daisy chain") k zobrazení stejného obsahu až na 9 displejích nebo vytvoření stěny 3x3 displeje s jednotným obsahem pomocí připojení přes VGA rozhraní bez použití rozdělovače signálu.
  • Super-video-stěna 10x10 displejů umožňuje propojení do video-stěny (P série displejů) až 10x10 displejů díky snadnému OSD nastavení s využitím rozdělovače signálu. 

 

 

Tématické zařazení:

 » Články  

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: