Abandoned Places: Urbexový fotograf David de Rueda zachycuje s fotoaparátem nikon relikty evropské minulosti - Články - Printing.cz - Tisk, pre-press a knihařské zpracování

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Články

Abandoned Places: Urbexový fotograf David de Rueda zachycuje s fotoaparátem nikon relikty evropské minulosti

David de Rueda - Abandoned Places

5. srpna 2015, 17.52 | Společnost Nikon se spojila s urbexovým fotografem David de Rueda a požádala jej, aby zachytil opuštěná místa v Evropě, která nebyla nikdy fotografována nebo byla fotografována jen vzácně.

 

Tyto snímky zachycující například vrak letounu Douglas DC-3 či dvě dlouho zapomenutá sovětská vesmírná plavidla jsou součástí projektu společnosti Nikon s názvem Project Spotlight: Abandoned Places. Na své šestitýdenní cestě za relikty nedávné evropské minulosti navštívil David devět zemí a zaměřil se na dobu studené války a průzkum hospodářských center sovětského svazu. 


David strávil na cestách celkem 44 dní s ambicí fotografovat tato místa zcela neotřelým způsobem. Mezi nejzajímavější objekty, které vyfotografoval, patří tyto:
• Dva prototypy sovětského raketoplánu Buran, zobrazené na společném snímku vůbec poprvé, v opuštěném skladu stovky kilometrů v hloubi kazašské stepi.
• Černobyl a město duchů Pripjať - od nejvyšší budovy tohoto města, přes trosky pripjaťské nemocnice až po vnitřek chladící věže jaderné elektrárny.
• Dlouho zapomenutý vrak letounu Douglas DC-3 obklopený polární září na jižním pobřeží Islandu.
• Opuštěná radarová stanice v italských horách, dostupná po třech hodinách chůze půlmetrovým sněhem.

„Společnost Nikon mi dala úkol vytvořit a zkompletovat můj vysněný fotografický projekt, ve kterém by byla jediným omezením moje vlastní představivost," říká David de Rueda. „Byla to příležitost zvednout hozenou rukavici a posunout mé urbexové fotografování na novou úroveň. Opuštěná místa nedávné evropské minulosti byla pro mě jasnou volbou. Objevování skryté stránky těchto míst považuji za druh moderní archeologie, která ve spojení s uměním fotografa zachycuje představivost mnoha lidí."

Projekt Project Spotlight je iniciativou, kterou společnost Nikon navrhla, aby upozornila na fotografy, kteří nějakým způsobem posouvají hranice fotografického umění. Zaměřuje se na jednotlivce, kteří do svého díla vkládají jedinečnou perspektivu s cílem pořídit snímky, které dosud pořízeny nebyly, a spoluprací s nimi proměnit jejich vysněný fotografický projekt na skutečnost. David byl vybrán pro svou jedinečnou schopnost zachytit estetickou krásu zdevastovaných budov. Odvážil se do neproniknutelných míst prostoupených tajemnem, aby je fotografoval a zviditelnil. Při své poslední cestě do srdce opuštěné Ameriky pořídil poutavé fotografie ilustrující skrytý život neobvyklých míst, která navštívil.

 

Video

Prohlédněte si Davidovu cestu na následujícím odkazu:nikonlife.eu/events/project-spotlight/abandoned-places/

 

Cesta

Paříž - Milán - Kyjev - Pripjať (Černobyl) - Moskva - St. Petersburg - Tallinn - Budapešť - Sofia - Reykjavík - Kyzylorda (Kazachstán) - Larnaca (Kypr) - Paříž

 

Vybavení

Během projektu používal David následující vybavení:

  • Nikon D810
  • AF-S NIKKOR 14-24 mm f/2,8G ED
  • AF-S NIKKOR 50 mm f/1,8G
  • AF-S NIKKOR 70-200 mm f/2,8G ED VR II

 

Kdo je David de Rueda

David de Rueda se narodil v Poitiers v roce 1987. Tento francouzsko-německý fotograf a režisér z umělecké rodiny se věnuje urbexové fotografii od svého mládí. Je fotografem samoukem a koncem roku 2013 bylo jeho dílo vystavováno v obchodě La Samaritaine v soutěži uspořádané společností LVMH. V roce 2014 představil svůj první film Urban Escape (Útěk z velkoměsta). Podílel se také na režii hudebních videí pro Keryho Jamese, Maître Gimsove a další umělce.

 

Zdroj: nikon.cz

 

 

Zdroj: http://www.nikon.cz/cs_CZ/press_room/press_presentation.page?Period=New&Quarter=0&SY=0&ID=templatedata%5Ccs_CZ%5Cnews_article%5Cdata%5CBV-PR-David-de-Rueda-24062015

Tématické zařazení:

 » Články  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: